Frases pel dia de la mare

Dia de la mare. Maternitat. Frases en català pel dia de la mare. Citacions en català pel dia de la mare. Frases cèlebres. Acudits pel dia de la mare.

Abans de res, bon dia de la mare! Les mares són aquelles persones tan especials que ens donen la vida, ens cuiden, ens eduquen, ens estimen i ens acompanyen en tot moment. Per això, el dia de la mare és una bona oportunitat per a reconèixer el seu valor i la seva dedicació, i per a fer-les sentir especials i estimades. Avui us portem unes quantes frases inspiradores pel dia de la mare, un dia especial per honrar i celebrar les mares i la maternitat arreu del món. Se celebra en diferents dates en diferents països, però sobretot els mesos de març o maig. Recordeu que al canal d’stickers en català de Telegram avui podeu trobar adhesius pel dia de la mare. Per anar-hi, feu clic aquí: Canal d’stickers en català. En aquest canal de Telegram hi podreu trobar adhesius (stickers), gifs animats, preguntes sobre Catalunya, dites, refranys, frases fetes… No us el perdeu pas, és gratuït!

Origen del Dia de la Mare

Anna Jarvis
Dia de la mare
Maternitat
Dia internacional de la mare
cites pel dia de la mare
frases sobre mares
cites sobres mares
frase sobre mare

El dia de la mare té els seus orígens en tradicions antigues que veneraven a les mares com a símbols de fertilitat, vida i protecció. L’origen del Dia de la Mare actual, però, es remunta al segle XIX als Estats Units, quan Anna Jarvis (que podeu veure a la fotografia de l’esquerra) va organitzar el primer acte del Dia de la Mare el 1908 per a commemorar la seva mare, Ann Reeves Jarvis, que era una activista per la pau i defensora de la salut pública.

mare
dia de la mare
dia internacional de la mare


Com hem dit al començament, el Dia de la Mare també està influenciat per tradicions més antigues d’honorar deesses mares i la Anna Jarvis volia crear una festa que reconegués els sacrificis i contribucions de les mares a les seves famílies i societat. Va fer campanya durant anys per fer del Dia de la Mare una festa nacional, i finalment ho va aconseguir el 1914, quan el president Woodrow Wilson va proclamar el segon diumenge de maig com a Dia de la Mare. No obstant això, Jarvis aviat es va desil·lusionar amb la comercialització de les vacances, ja que floristes, fabricants de cartes i altres negocis van explotar el valor sentimental del Dia de la Mare per vendre els seus productes. Va denunciar l’especulació del Dia de la Mare i va passar la resta de la seva vida intentant restaurar el seu esperit original.

El dia de la mare a Catalunya

El dia de la mare a Catalunya és una celebració que té lloc el primer diumenge de maig de cada any. Es tracta d’un dia per a honorar i agrair a les mares el seu paper en la família i en la societat, i també per a expressar el nostre amor i afecte. A Catalunya, el dia de la mare es va popularitzar a partir del segle XX, quan es va adoptar la data del primer diumenge de maig que havia establert els Estats Units el 1914. Abans d’això, a Catalunya se celebrava el dia de la Mare de Déu dels Dolors, el divendres abans del Diumenge de Rams, o el dia de la Immaculada Concepció, el 8 de desembre.

El dia de la mare és una ocasió per a fer un regal a les mares, com ara flors, joies, perfums, llibres o altres detalls. També és habitual fer una felicitació escrita o oral, o preparar un esmorzar o un dinar especial. Els nens i nenes solen fer manualitats o dibuixos a l’escola o a casa per a obsequiar a les seves mares. A més, moltes famílies aprofiten el dia per a fer alguna sortida o activitat, com anar al cinema, al teatre, al parc o al museu. El dia de la mare és una celebració que ens recorda la importància de les mares en les nostres vides i en la nostra història.

El dia de la mare a altres països

El Dia de la Mare, la gent sol expressar el seu amor i gratitud a les seves mares tot donant-los flors, cartes, regals i passant temps amb elles.
Alguns països tenen els seus propis costums i tradicions per a celebrar el Dia de la Mare, com fer un pastís al Regne Unit; en canvi, el Dia de la Mare se celebra el 12 d’agost a Tailàndia, que és l’aniversari de la reina Sirikit, que es considera la mare de tots els tailandesos. La gent dóna a les seves mares flors de gessamí, que simbolitzen l’amor maternal, i s’uneixen a cerimònies i desfilades per honorar la reina. A Mèxic, el Dia de la Mare se celebra el 10 de maig, independentment del dia de la setmana. És una ocasió festiva i alegre, on els nens donen a les seves mares regals i flors, canten cançons i serenates, i preparen àpats especials per a elles. Les esglésies també fan misses massives per beneir totes les mares.

A Etiòpia, el Dia de la Mare se celebra al final de la temporada de pluges, normalment a l’octubre o novembre, com a part d’un festival de tres dies anomenat Antrosht. Les famílies es reuneixen per a compartir una gran festa, on les filles porten verdures, formatge i mantega, mentre que els fills porten carn. Les mares i les filles també apliquen mantega a les seves cares i pits com a signe d’afecte i vincle entre elles a través de cantar i ballar. A França, el Dia de la Mare se celebra l’últim diumenge de maig o el primer diumenge de juny, en funció de quan caigui Pentecosta. És un dia per a mostrar estima i gratitud a les mares pel seu paper en la criança dels fills i en la contribució a la societat. Els nens donen a les seves mares cartes, flors, xocolates, pastissos o altres regals, i de vegades els fan esmorzar al llit o els treuen per dinar o sopar. El govern francès també atorga medalles a mares de famílies nombroses com a reconeixement del seu servei a la nació. El Dia de la Mare és una celebració universal que transcendeix les cultures i les fronteres. És un dia per honrar l’amor, la cura i el sacrifici de les mares a tot arreu. Feliç Dia de la Mare! 

Dia de la mare
Maternitat
Dia internacional de la mare
cites pel dia de la mare
frases sobre mares
cites sobres mares
frase sobre mare

Frases pel dia de la mare

Dia de la mare, Maternitat.

❤ Mare, tu ets la meva vida, la meva llum i el meu sol, ets el meu amor i la meva ànima, ets el meu refugi i el meu consol.
❤ Gràcies per cuidar-nos sempre, fins i tot quan no era fàcil. T’estimem tant!
❤ Mare, quan els teus pensaments estan en els nostres cors, mai estem lluny de casa.
❤ Mare és sinònim de Dona Amable, Decidida, Receptiva i Especial. T’estimo, mare!
❤ Les mares són com els botons: mantenen unida tota la família.
❤ Tu em vas donar a llum i em vas cuidar des que vaig néixer, et vas preocupar per a què no em faltés res i vas omplir la meva vida d’amor. Avui vull que sàpigues que sempre seré aquí per tu i que quan més em necessitis podràs comptar amb mi.
❤ Una mare és llum, és comprensió, és suport i és amor.
❤ L’amor d’una mare és el combustible que fa que un ésser humà aconsegueixi l’impossible.
❤ De mare no n’hi ha més que una, i com tu ninguna.
❤L’ordre de la meva habitació no altera el producte, en tot cas altera a ma mare.
❤ Sé que no sempre he estat el/la millor fill/a, però vull que sàpigues que t’estimo més que res en aquest món i que sempre seré aquí per a tu.
❤ Sense tu no seria la persona que sóc. M’has ensenyat valors, a ser fort/a i a lluitar pel que vull. Gràcies!
❤ No hi ha somnis trencats quan tens el suport i l’amor d’una mare. Gràcies per tant!
❤ Mare, ets la meva persona favorita.
❤ Visca el pa, visca el vi, visca la mare que em va parir! (frase típica catalana)
❤ Vas ser-hi quan no podia valer-me per mi mateix/a i quan ningú més hi era. Gràcies per tant! Gràcies per tot!

Dia de la mare
Bon dia de la mare
feliç dia de la mare
maternitat
Dia de la mare
Maternitat
Dia internacional de la mare
cites pel dia de la mare
frases sobre mares
cites sobres mares
frase sobre mare

Frases cèlebres pel dia de la mare

Dia de la mare
Bon dia de la mare
feliç dia de la mare
maternitat

“Ser mare és aprendre sobre punts forts que no sabies que tenies, i tractar amb temors els que no sabies que existien.” – Linda Wooten
“Les mares són com a cola. Fins i tot quan no les veus, continuen sostenint a la família” (Susan Gale)
“L’expressió “mare treballadora” és redundant” (Jane Sellman)
“L’estat natural de la maternitat és l’autosuficiència. Quan et converteixes en mare, ja no ets el centre del teu propi univers. Deixes aquesta posició als teus fills.” – Jessica Lange
“La maternitat és l’aposta més gran del món. És la gloriosa força vital. És enorme i fa por: és un acte d’optimisme infinit.” – Gilda Radner
“No hi ha cap paper a la vida que sigui més essencial que el de la maternitat.” – M. Russell Ballard
“Maternitat: tot l’amor comença i acaba allà.” – Robert Browning
“El més important que un pare pot fer pels seus fills és estimar la seva mare.” – Theodore Hesburgh
“L’art de la maternitat és ensenyar l’art de viure als nens.” – Elaine Heffner
“La maternitat té un efecte molt humanitzador. Tot es redueix a l’essencial.” – Meryl Streep
“En donar a llum als nostres fills, podem trobar que donem a llum noves possibilitats dins nostre.” – Myla i Jon Kabat-Zinn

Dia de la mare
Maternitat
Dia internacional de la mare
cites pel dia de la mare
frases sobre mares
cites sobres mares
frase sobre mare

Frases, sentències, citacions Dia de la Mare

Canal d’stickers en català de Telegram

Acudits pel dia de la mare

Per acabar-ho d’arrodonir, uns quants acudits sobre mares, fills i filles. Són bastant lleugerets, però si ets de la pell molt fina, no cal llegir-los (no passa res). Pels que tingueu sentit de l’humor, endavant les atxes, a gaudir-los!

Mare, ets l’única que coneix el veritable abast de la meva mandra. Gràcies per estimar-me de totes maneres.

Com més gran em faig, més sovint obro la boca i et sento parlar. És curiós com funciona. Feliç Dia de la Mare!

— Mamà, mamà, a l’escola em diuen mentider.
— Però fill, tu tens 40 anys i no vas a escola.

Per què les mares han de fer dues visites a l’optometrista?
Perquè també tenen ulls a la part posterior del cap.

Filla: Mare, puc anar a una festa de 15 anys?
Mare: No, filla, és massa llarga.

— Mare, mare…Quant costa casar-se?
— No ho sé pas, filla, encara no he acabat de pagar les conseqüències.

Les mares són superheroïnes amb habilitats especials per a detectar mentides. No es disfressen, però de vegades porten bosses grans amb tot el que necessites.

El meu fill va fer una d’aquestes primeres preguntes difícils: “Per què sóc aquí?”
Vaig pensar-hi durant una estona i després vaig respondre: “Per ajudar a fer neteja”.

— Mamà, mamà, porta’m al circ.
— D’això res, el que vulgui veure’t que vingui a casa.

…Quan per fi tens temps per a una nit de noies i t’adones que tot el teu vestuari va passar de moda el 2003…

— Pare, què és un bucle infinit?
— Pregunta-li a la mare
— Mare, què és un bucle infinit?
— Això pregunta-li al pare.
— Pare,…

… Quan la teva filla adolescent et demana més espai personal i li recordes que va sortir del teu espai personal…

—Mamà, mamà, a l’escola em diuen mafiós:
— No et preocupis fill, jo me n’encarrego.
— Bé, que sembli un accident.

Li vaig dir a la meva mare que penso que la maternitat és més fàcil a mesura que els nens es fan grans i va riure tant que va acabar plorant una mica.

“Bona sort robant casa meva. El meu sistema de seguretat és LEGOs al terra.”

—Mamà, Mamà, m’ha picat una serp.
— Quina?… cobra?…
— No, gratis.

No vull dormir com un nadó. Vull dormir com el meu marit.

Amb veu de Mary Poppins “Nens, hora de marxar!”
15 minuts després… Amb veu de Batman interpretat per Christian Bale “He dit, marxem!”

Fill: Què hi ha per sopar?
Mare: Menjar.
Fill: Quin tipus?
Mare: Del tipus que menges.

El silenci és daurat. A menys que tinguis fills, el silenci és sospitós.

La recepta de la mare pel cafè gelat:
Tingues fills. Fes cafè. Oblida que has fet cafè. Posa’l al microones. Oblida que l’has posat al microones. Beu-te’l fred.

— Mamà mamà que bona està la paella!
— Repeteix fill, repeteix.
— Mamà mamà, que bona aquesta la paella!

Felicitats a totes les mares… menys la del Marco, que el va deixar tirat amb un mico ple de polls.

La maternitat és un conte de fades al revés. Comences amb un vestit bonic i acabes netejant els merders de tothom.

— Mamà, mamà, a l’escola em diuen despistat.
— Au vinga, nen, vés-te’n a casa teva.

Un nen pregunta al seu pare: “Què és un home?”
El pare diu: “Un home és algú responsable que es preocupa per la seva família.”
El nen diu, “Espero que un dia pugui ser un home com la mare!”

Res està perdut oficialment fins que la mare no ho pugui trobar.

Canal d’acudits en català de Telegram

Recorda visitar el canal d’stickers en català de Telegram per trobar-hi adhesius pel dia de la mare. Aquests stickers els podeu guardar i utilitzar-vos sempre que vulgueu. També hi trobareu Gifs i preguntes sobre la llengua, la cultura i la història de Catalunya. Tot gratuït!
Si t’ha agradat aquesta publicació, potser també t’agradarà:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *