S贸n faves comptades

Significat, il路lustracions, origen, exemples. “S贸n faves comptades” en angl猫s, franc猫s i castell脿.

S贸n faves comptades: una expressi贸 d’all貌 m茅s nostrada. Aprofundim-hi una mica i descobrim-ne els secrets:

Significat de “S贸n faves comptades”

L’expressi贸 “S贸n faves comptades” indica que quelcom 茅s com 茅s, un fet consumat, cert, que no es pot posar en dubte. 脡s com dir que 茅s una veritat inq眉estionable.

Origen de l’expressi贸 “S贸n faves comptades”

L’origen de l’expressi贸 “S贸n faves comptades” ve de l’agricultura. Les faves, com a llegum, es comptaven amb cura per assegurar que no n’hi falt茅s cap. Aix铆 doncs, quan es volia afirmar la seguretat o certesa d’una cosa, es feia servir aquesta expressi贸. La seva popularitat ha perdurat fins als nostres dies.
Val a dir que la favera (en llat铆 Vicia faba) o fava (del grec f谩va, 蠁维尾伪) 茅s una planta lleguminosa conreada per emprar com a aliment el seu fruit i les seves llavors. Molt probablement ja les heu tastades. S贸n una font de prote茂nes, fibra, i vitamina B, per貌 alerta, s贸n una mica flatulentes!

Exemples de frases amb “S贸n faves comptades”

s贸n faves comptades
expressions catalanes
expressions en catal脿
modismes
frases fetes
llengua catalana

Dos vots a favor i tres en contra. No ho podem fer. S贸n faves comptades.
“Amb 1200鈧 que guanya, si ha de pagar el lloguer, el menjar, la universitat… no es podr脿 comprar la moto. S贸n faves comptades”.
S贸n faves comptades: ho faran tant s铆 com no i no hi podem fer res.
Despr茅s de pagar totes les despeses, no ens arriba per anar a Disneyland Paris. S贸n faves comptades. No podem estirar m茅s el bra莽 que la m脿niga ni endeutar-nos per coses prescindibles.
Si no hi ha unanimitat, no es podr脿 executar l’obra: qu猫 vols que et digui? S贸n faves comptades.
No hi ha cap dubte: aix貌 茅s cert. Miris com t’ho miris, s贸n faves comptades.

S贸n faves comptades” en angl猫s

En Angl猫s, “s贸n faves comptades” es pot traduir com This is a done deal o It’s a sure thing (literalment, 茅s un tracte segur i 茅s una cosa segura). Tamb茅 There are no two ways about it (literalment, no hi ha dues maneres en aix貌). Ja que hi som, no est脿 de m茅s comentar que en angl猫s fava es diu broad bean o field bean.

S贸n faves comptades” en franc猫s

En franc猫s, “s贸n faves comptades” es pot traduir com c’est une chose certaine (literalment, 茅s quelcom cert), 莽a ne fait pas l’ombre d’un doute (literalment, aix貌 no fa ombra de dubte) o, segons el context, quan una cosa 茅s segura, C’est du tout cuit (茅s tot cuit).

S贸n faves comptades” en castell脿

En castell脿 o espanyol, “s贸n faves comptades” 茅s Esto son habas contadas (d’una cosa certa, que no es pot posar en dubte).

En resum, “S贸n faves comptades” 茅s una expressi贸 que es refereix a una realitat inamovible, dif铆cil de canviar.
Si t’ha agradat aquesta publicaci贸, comparteix-la i d贸na vida al catal脿!
Esperem veure’t ben aviat, i no oblidis que a Tocat del Bolet trobar脿s expressions t铆piques, dites, refranys, modismes i molt m茅s contingut!
Si t’ha agradat aquesta publicaci贸, potser tamb茅 et pot interessar…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *