🍄 Sobre aquest bloc

Tocat del bolet Ă©s un bloc que pretĂ©n fomentar i compartir la llengua i la cultura catalanes a travĂ©s de les seves expressions mĂ©s tĂ­piques, d’una manera amena i divulgativa.

Però el fet que sigui divertit, no vol pas dir que sigui un bloc de pa sucat amb oli. La nostra pretensiĂł no Ă©s ser un dels grans, perquè sabem que al pot petit hi ha la bona confitura. Ara bĂ©, som innovadors de mena i apostem per il·lustrar totes aquestes expressions. TambĂ©, per ajudar a compartir la nostra llengua amb els amics i amigues d’arreu del mĂłn, aportem expressions equivalents en altres idiomes. Poca broma! Al capdavall, com deia el capitĂ  Enciam, “els petits canvis sĂłn poderosos”.

A TDB hi trobareu també articles curiosos, mems, crítiques de llibres, tradicions catalanes, microrelats i acudits. També tenim una secció en anglès que ens ajuda a internacionalitzar la nostra cultura. Així que, tan si tens el català com a primera o segona llengua, com si vols aprofundir en el seu coneixement, ets molt benvint/da.

MOLTES GRĂ€CIES!!!

Tocat del bolet
blog
bloc
catalĂ 
llengua catalana
cultura catalana
Tocat del bolet

TambĂ© desitgem que sigui una eina Ăştil per a docents i que els permeti, d’una manera visual, mostrar als alumnes la riquesa i els matisos de la llengua.

El catalĂ  tĂ© mĂ©s parlants que idiomes com el danès, el finès o el noruec. MĂ©s de 9 milions de persones el parlen. N’hi ha per llogar-hi cadires!

Tots els camins duen a Roma… Com les altres llengĂĽes romĂ niques, el catalĂ  provĂ© del llatĂ­ que parlaven els romans que es van establir a HispĂ nia durant l’edat antiga. En realitat, enmig dels textos en llatĂ­, les primeres mostres de trets tĂ­pics del catalĂ  sĂłn del segle IX. És un idioma antic, que malgrat haver patit molts atacs i superat dictadures tan hostils com vulgars, avui estĂ  sa i estalvi i li falta ben poc per estar fresc com una rosa. Al capdavall, ha aportat al mĂłn paraules transcendentals com capicua i caganer. Ups, perdĂł, aquĂ­ potser ens hem emocionat massa i hem pixat fora de test.

origen de la paraula Catalunya. D'on ve la paraula Catalunya?

TambĂ© vol ser una eina per ajudar a trobar la traducciĂł de modismes, frases fetes i fins i tot renecs… que sĂłn l’essència del carĂ cter d’un poble, d’una gent… i traduir-los tambĂ© ajuda a internacionalitzar-los.

Aquest bloc el gestiona l’inimitable i totpoderĂłs Bolet Atòmic, amb l’ajut d’altres tocats del bolet. Pel seu manteniment i difusiĂł caldran una sèrie de recursos (disseny grĂ fic, especialistes de SEO i SEM, il·lustradors, gestors de continguts…)

acudits en catalĂ 
frases fetes
modismes
microrelats
llengua catalana
banderes catalanes

Tocat del bolet Ă©s un bloc profundament compromès amb la protecciĂł, la defensa i la difusiĂł dels drets fonamentals, molt especialment el de llibertat d’expressiĂł i d’opiniĂł, reconeguts com a drets humans en l’article 19 de la DeclaraciĂł Universal dels Drets Humans i respectada en els paĂŻsos democrĂ tics.

TambĂ© ens anima la protecciĂł de les llengĂĽes, especialment les llengĂĽes minoritĂ ries i regionals i donem ple suport a la Carta europea de les llengĂĽes regionals i minoritĂ ries. Una llengua, sigui gran o petita, Ă©s un tresor i forma part del patrimoni cultural de la humanitat. Quan mor una llengua, mor tota una manera d’entendre i concebre el mĂłn.

Moltes grĂ cies per la teva atenciĂł!